Johanna Pas

how much of human life is lost in waiting (Emerson)

Blog

Annemarie Schwarzenbach 30-4-16

9 maart 2016

schwarzenbach foto

Een avond over de antifascistische journaliste en schrijfster Annemarie Schwarzenbach (1908-1942). Ze trok op met de belangrijkste schrijvers van haar tijd en ze was bevriend met Klaus en Erika Mann. Ze was hoogbegaafd, hoogsensitief, rusteloos, vaak vervuld van een autodestructieve melancholie. Ze had charisma, was fotogeniek en androgyn. ‘De ontroostbare engel met het droevige gezicht’, aldus Nobelprijswinnaar Roger Martin du Gard, leefde wild en stierf jong en eenzaam in 1942 na een nogal dom fietsongeval.

Op deze avond brengen we deze te onderbelichte schrijfster weer tot leven in woord en beeld.

Joke Jacob zal de avond inleiden en aan elkaar praten.
Wim Michiel van Deus ex Machina zal vertellen over Schwarzenbach als politiek auteur tijdens de jaren dertig in Europa en de VS.
Gaea Schoeters en Trui Hanoulle brengen haar reizen tot leven aan de hand van hun eigen Afghanistanreis die ze aflegden in de voetsporen van Annemarie Schwarzenbach en Ella Maillart.
Johanna Pas brengt met haar poëtische tekst “Schwarzenbach revisited” haar relaties met vrouwen en met haar moeder tot leven.

Wil je alvast meer weten over deze intrigerende vrouw? Bekijk dan de film over haar leven op youtube: Annemarie Schwarzenbach, Une Suisse rebelle 

Tijd: zaterdag 30 april 2016, 20u
Locatie: Het Roze Huis, zolder, Draakplaats 1, Antwerpen
Inkom: 5 euro
Meld je komst via [email protected]om

DSC_8704klein schwarzenbach uitdatabank

Laat een reactie achter