Johanna Pas

how much of human life is lost in waiting (Emerson)

Blog

Turing Gedichtenwedstrijd 2012

8 februari 2013

Op 6 februari 2013 vond de uitreiking van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd 2012 plaats in de Stadsschouwburg in Amsterdam. Het was een boeiende avond, met veel gedichten en veel mooie commentaren van de jury en ook veel humor. Dat, gecombineerd met een ongelooflijk respect voor alle deelnemers, maakte het een inspirerend voorbeeld van hoe poëzie kan zijn. Een impressie vind je hier.

Mijn gedicht “rouw” (op deze site heeft het de titel “spiegel”) eindigde in de top 100 en werd dus opgenomen in het boek “Naakt lopen met je hersenen” Van Gennep, isbn 9789060121955.

Ik kwam niet in de top 20, maar het gedicht was wel een van de tien favorieten van de presentator en werd daarom in de week voor de uitreiking voorgelezen en van commentaar voorzien door Ramsey Nasr op Radio 1 (Nederland) in het programma “Met het oog op morgen”: hier kan je het beluisteren.

9789060121955 Naaktlopen met je hersenen

Deze wedstrijd geeft een goed beeld van het talent van dichters in het Nederlands taalgebied, ook al hebben ze niet allemaal een bundel uit. Poëzie leeft meer dan ooit, zij het via andere kanalen dan gedrukte boeken: internet, podia, café’s, gevels van huizen, kussenslopen… Noem maar op.

Mijn eigen favoriet van Turing 2012 was het gedicht “Barst” van Hilde Van Cauteren.

En neem ook zeker hier een kijkje, in de Hall of Fame van de Turingwedstrijd, om te zien wat voor prachtigs er op internet aan poëzie circuleert!

 

 

Laat een reactie achter